Oost-Vlaanderen

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


 • Iets moois

Gent: mooiste en gezelligste stad van België. En genoeg collega’s die hier wonen bij wie je nog een weekendje kan gaan logeren! Lisy is alvast kandidaat.

Oudenaarde (klopt!) en vooral omstreken. Oudenaarde ligt in de Vlaamse Ardennen, die zeker een bezoekje waard zijn – met de fiets of te voet: bijvoorbeeld de Scheldevalleiroute van 30 km:

“We fietsen in het meest zuidelijke deel van de Oost-Vlaamse Scheldevallei, tussen Oudenaarde en Kluisbergen. Hier rijzen de hellingen hoog langs de oevers op, maar wij rijden op de vlakke wegen in de vallei, met de Koppenberg en de Kluisberg als indrukwekkend decor. Leuke stops op de route zijn het gemoedelijke dorpje Melden, de abdij van Beaulieu en het centrum van kunststad Oudenaarde”

 • Iets lelijks92086-a6253624c0aa2fddcdbd23d92dd6f243

Zelzate

Herman Brusselmans

 • Iets lekkers

Breydelham uit Gavere – Cuberdons – Uuflakke – Roomer

 • Iets artistiek

Het SMAK in Gent: Dit is een bijzonder museum voor hedendaagse kunst, gevestigd in het Kunstenkwartier van de Stad. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van bijna 2000 kunstwerken, met grote pijlers als Joseph Beuys, Panamarenko, Marcel Broodthaers en een ruime arte povera-collectie. Deze collectie krijgt een grote plaats binnen het tentoonstellingsprogramma van het museum.

Het jaarlijks filmfestival in Gent: Elk jaar in oktober stelt het festival ruim 100 langspeelfilms en 30 kortfilms voor uit de gehele wereld. Naast een officiële competitie organiseert het festival jaarlijks ook een reeks concerten en filmgerelateerde tentoonstellingen. De 40e editie van het Filmfestival Gent is voorzien van 8 tot en met 19 oktober 2013.

 • Iets leuks om te doen

Carnaval in Aalst! – Voetbalmatch van de Buffalo’s (alhoewel nu…)

Gentse Feesten! En uit ervaring weet je dat je langer moet blijven dan de laatste trein die die nacht terugrijdt naar Brussel. 

 • Het beste bier
 1. Delirium Tremens
 2. Gruut
 3. Gentse strop
 4. Ename
 5. Tripel Karmeliet
 6. Augustijn
 7. Duvel
 8. Kwak
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s